Ontwikkelingsgang en verwachte tijdsplanning

De gemeente Noord-Beveland ondersteunt de initiatieven die hebben geleid tot de planontwikkeling van Aedes Maritima door gelijktijdig met de bouw een vitale upgrading van de directe leefomgeving in gang te zetten. Het architectenbureau Ruimte en Groen werd ingeschakeld om de ideeën hierover te inventariseren en uit te werken. In nauw overleg met onder andere de dorpsraad, lokale ondernemers en omwonenden wordt een gedetailleerd plan uitgewerkt. Belangrijke elementen zijn het terugbrengen van water in de Oude Haven, het autoluw maken van het gebied, de realisatie van een dorpsplein en het georganiseerd parkeren aan de oostzijde. De verwachting is dat omstreeks de jaarwisseling de eerste fase van de infrastructurele werken zal beginnen. Op dat moment kan de verkoop van de appartementen ook worden opgestart. Het is de bedoeling dat de bouw van Aedes Maritima zal aanvangen in het voorjaar van 2019 en dat fase 2 van het werk aan de infrastructuur rondom het gebouw in 2020 zal zijn afgerond.

Het plan

Klik om door de afbeeldingen te bladeren.

Elk appartement heeft zeezicht

Het gebeurt slechts zelden dat er woningen worden gebouwd die uitzicht bieden op Nationaal Park Oosterschelde. Het is dus zeer uitzonderlijk dat op een prachtige locatie in het hart van Zeeland binnenkort de kleinschalige woonaccommodatie Aedes Maritima verrijst waar elk appartement panoramisch zeezicht heeft. Dit is een schaarse kans omdat kustbebouwing in de nabije toekomst sterk beperkt zal worden!

Het gebouw verrijst op de kop van de Oude Haven in het sfeervolle Colijnsplaat. Het gebied wordt volledig herontwikkeld en de Oude Haven zal weer van water worden voorzien. Dit bijzondere project is een uitgelezen mogelijkheid om een schaars appartement  aan de Oosterschelde in Zeeland te bemachtigen. Of u nu op zoek bent naar een prachtig appartement voor uzelf of wilt investeren in een vakantiewoning in Zeeland, Aedes Maritima is een buitenkans.

PZC: "Plan Oude Haven lovend ontvangen"

Op 6 februari 2017 was er een informatieavond over de ontwikkelingen rondom het Oude Havengebied in Colijnsplaat. Het herinrichtingsplan is tijdens deze informatieavond lovend ontvangen, zo berichtte de PZC de dag erna. Het dorpshuis zat bomvol en was zeer enthousiast over de opwaardering. Deze moet Colijnsplaat de bijnaam 'parel van de Oosterschelde' gaan opleveren. Toehoorders spoorden de gemeente aan om vooral snel te beginnen met de herinrichting. Lees het hele artikel hier. 

Aan de linkerkant van het gebied verrijst Aedes Maritima en aan de rechterzijde een plein dat dorp en havengebied met elkaar verbindt. Rechts naast het plein is ruimte voor een gebouw dat het Oude Haventerrein afbakent en daarachter worden parkeerplaatsen aangelegd die ook voor evenementen gebruikt kunnen worden. Een niet alledaagse trap lokt mensen de dijk op, maar ze kunnen ook op de treden gaan zitten om te genieten van het water waarmee een deel van de Oude Haven (weer) gevuld is.

Download hier het inrichtingsvoorstel.

De bij het project betrokken partijen zijn op deze unieke plek in Zeeland niet over een nacht ijs gegaan. Aan de herinrichting van de Oude Haven ging een traject van meer dan tien jaar vooraf. Hier komt dan ook geen massief vierkant appartementencomplex. Aedes Maritima, wat ‘woning aan zee’ betekent in het Latijn, oogt als een rij geschakelde herenhuizen en heeft een charmante en klassieke uitstraling. Het is de bedoeling dat het gebied een autoluwe zone wordt. Zeer bijzonder is dat de Oude Haven straks opnieuw met water wordt gevuld. Zo woont u in Aedes Maritima rechtstreeks aan het water!

Optimale keuzevrijheid

Natuurlijk wilt u zelf beslissen met welke luxe u zich hier in het hart van Zeeland omgeeft. Daarom bieden wij u optimale keuzevrijheid, zowel met diverse optiepakketten als ruime mogelijkheden tot meerwerk. Op deze website treft u voor elk appartement een individuele pagina aan met onder meer de plattegronden. De opzet, indeling en oppervlakte van de appartementen zijn zeer verschillend. Het verdient zodoende aanbeveling om de plattegronden en de keuzemogelijkheden van de appartementen grondig te bestuderen.  

Indeling

Bij een aantal appartementen kunnen door het toepassen van optiemogelijkheden bepaalde opslagruimten worden ingericht als verblijfsruimten. Standaard beschikken alle appartementen in Aedes Maritima over een garage, variërend in grootte, op de begane grond. Daarnaast wordt elk appartement geleverd met een extra privé-parkeerplaats bij het gebouw. 

De mogelijkheden zijn ruim. Bij zes appartementen treft u naast de garage, aan de voet van de dijk, een nog verder in te richten ruimte aan. Deze ruimten zijn uitstekend geschikt voor werk, hobby en gastenverblijf. Een individuele lift behoort bij een aantal appartementen eveneens tot de mogelijkheden. Uniek in Zeeland: de woonkamers bieden allemaal uitzicht op de Oosterschelde. Een keukenhoek, een slaapkamer, een badkamer en een balkon completeren de woonverdieping. Aan de vier appartementen die beschikken over een zolderverdieping kan de toekomstige eigenaar bovendien een dakterras toevoegen. Geen kant-en-klare appartementen in een vastomlijnd concept. U bepaalt hoe u op deze prachtige plek in Zeeland wilt wonen.

Permanent of als belegging (vakantiewoning)

Houdt u bij bestudering van de informatie rekening met het onderscheid tussen appartementen die bestemd zijn voor permanente bewoning en appartementen met een recreatieve bestemming. De zes oostelijk gesitueerde appartementen zijn bedoeld voor permanente bewoning. De zes westelijk gelegen appartementen krijgen een recreatieve bestemming als vakantiewoning waarbij er geen btw verschuldigd is. Dus ook als u wilt investeren in een vakantiewoning in Zeeland bent u hier aan het juiste adres. 

Paradijselijke omgeving

Door het gevarieerde ontwerp is het gebouw buitengewoon sfeervol. Bovendien is het uitzicht vanuit de appartementen adembenemend en typeert de landelijke pers de omgeving als paradijselijk. Links zijn de contouren van de iconische Oosterscheldekering zichtbaar. Voor u ziet u de Dikke toren van Zierikzee en rechts tekent de Zeelandbrug zich af. De schepen, zeilboten en jachten op het water en in de haven van Colijnsplaat completeren dit beeld. Hier woont u vorstelijk aan het water op het eiland dat De Telegraaf omschreef als het land van melk en honing. Noord-Beveland is een paradijs voor watersporters, strandliefhebbers, duikers, fietsers en wandelaars. Aedes Maritima: een zeldzame kans om in Zeeland een vakantiewoning te kopen of uw droomappartement te betrekken. 

 

Bekijk onze video

Aedes Maritima Vorstelijk wonen aan het water